U9 bijz. A Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag geschreven door Tom Aerts

KV Turnhout - KBS U9 Bijz A 9-7

De U9 van K. Berchem Sport stonden dit weekend voor een zeer moeilijke opdracht. Het sterke KV Turnhout, dat dit seizoen amper verloor, stond ditmaal op het programma. De spanning was te snijden, maar de goesting in een leuke wedstrijd was zeker aanwezig.

De wedstrijd werd gespeeld in vier delen. Er werd 4 keer 15 minuten gespeeld. In het eerste kwartier was er een ongelooflijk sterk KBS dat de tegenstander onmiddelijk bij de keel greep. Het speelde ontzettend sterk, waardoor er al snel een voorsprong op het scorebord stond. Onze leeuwen bleven drukken. Mooie combinaties, mooie individuele acties waren aanwezig in het aantrekkelijk schouwspel. Het werd al snel 0-3 voor de bezoekers.

Het tweede deel v/d wedstrijd verliep heel wat anders. De ontzettend sterke thuisploeg kwam enkele keren sterk opzetten. Het kwam dichterbij een gelijke score. Uiteindelijk werd het ook 3-3, waardoor de hoofdjes van KBS wat naar beneden gingen hangen. Op dat moment ging het weer wat beter. Een spannende wedstrijd, sterke duels en mooi voetbal waren aanwezig. KV Turnhout bleef hoog drukken en sterk voetballen en kwam uiteindelijk na het tweede kwartier op een 5-3 voorsprong.

Na de „officiële” rust, waar de spelers gemotiveerd werden door Trainer Tom was het opnieuw KV Turnhout dat de leiding nam in de wedstrijd. K. Berchem Sport had het moeilijk met al deze aanwezige talenten, maar deed toch goed zijn best. Het probeerde, maar enkele kansen werden de das omgewrongen. Jammer genoeg was de afwerking een beetje afwezig waardoor KV Turnhout enkel verder uitliep. We gingen het laatste kwartier in met een 4-8 achterstand.

De laatste 15 minuten van de wedstrijd waren opnieuw voor onze leeuwen. De drive om te winnen was opnieuw aanwezig, waardoor KV Turnhout het toch wel even moeilijk had. Het geel-zwarte legioen bleef drukken, net zoals in de eerste periode. Het was aangenaam om zien voor trainers en supporters. Door de wilskracht van onze jongens werd het uiteindelijk nog spannend in de laatste minuten, maar dichter dan een 9-7 nederlaag kwam het niet.

KV Turnhout won uiteindelijk deze zéér aangename wedstrijd. Iedereen was getuige van het grote talent dat aanwezig was op het veld, zowel bij KV Turnhout als bij K. Berchem Sport. De trainer kan enkel maar tevreden en trots zijn op deze prestatie. Dit team heeft een mooie toekomst voor zich.

Ikzelf wil graag KV Turnhout feliciteren met hun sterke prestatie. De trainer van KVT vond ons ook zeer sterk spelen. Complimenten waren er voor onze spelers ook waarvoor dank!