U9 bijz. A Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag geschreven door Tom Aerts

Na enkele weken stil te liggen, werd de eerste wedstrijd na de winterstop gespeeld. Geel-Meerhout, waar we in de heenronde nipt van wonnen, stond aan de andere kant van het veld. Het zag er naar uit dat het een moeilijke wedstrijd ging worden met de vorige wedstrijd in gedachten.

De wedstrijd begon moeizaam. De duels werden vooral uitgevochten op het middenveld en er waren amper kansen. Als er kansen waren, waren die voor de thuisploeg. De afwerking van KBS liet het vandaag afweten. Er werd op de bal getrapt, op de keeper van de tegenstander of gewoon naast doel. Teveel kansen zonder resultaat tot 5 minuten voor het einde van de eerste wedstrijdhelft. Na een mooie combinatie kwam het eerste doelpunt uit de voeten van Roy. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon goed. Na een aanmoedigingspeech tijdens de rust, werden meerdere kansen afgewerkt in de tweede helft. Het werd snel een veilige voorsprong. Na 10 minuten in de tweede helft stond het al 4-0. De tegenstander kwam niet echt aan voetballen toe door de goede druk van onze jongens. Toch kon de spits van Geel een doelpunt prikken in het doel van Thibaut, die trouwens een zeer goede wedstrijd speelde in doel. Na de 4-1 werd het voetbal vooral gespeeld op de helft van de tegenstander. Met momenten zagen we mooi voetbal, of toch de bedoeling was er steeds om de voetballende oplossing te zoeken. Uiteindelijk werd het nog 5-1 en was de trainer tevreden van de prestatie.

Volgende week staat R. Antwerp FC te wachten. Na een nederlaag in de heenronde (4-5) staan de jongens klaar voor revanche. Allen daarheen!