U9 bijz. A Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag geschreven door Tom Aerts

Ditmaal stond het sterke RC Mechelen aan de andere zijde van het veld. Het leek er naar uit een spannende wedstrijd te gaan worden met attractief voetbal en veel doelkansen.

De wedstrijd ging meteen van start met een doelpunt voor onze leeuwen. Na een slechte pass bij de tegenstander kon één van de jongens de bal mooi in de hoek plaatsen van het doel. Na dit doelpunt kwam de gastploeg sterk opzetten. Een zeer sterke tegenstander waar de mooie combinaties leidde tot enkele kansen. Spijtig genoeg voor de tegenstander was er een zeer sterke Thibaut "Courtois" Nantchouang die alle ballen tegenhield. Toch kon hij de gelijkmaker niet voorkomen. Na een zwakker moment bij de thuisploeg werden opnieuw de duels gewonnen waardoor we ook enkele keren aan het doel van de jongens uit Mechelen kwamen. Een aantal mooie goals waren het gevolg van een kort aanvallend offensief. Het werd snel 3-1. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld zou zijn, was zeker fout. RC Mechelen bleef sterk voetballen en was met momenten de betere van K. Berchem Sport. Er werd nog 2 keer gescoord dus we gingen de rust in met een mooie voorsprong. Deze voorsprong kwam er door het zeer volwassen spel van de U9.

De tweede helft werd snedig op gang gebracht door de bezoekers. Zij kwamen nog een aantal keer opzetten, maar kwamen altijd uit op een sterke keeper. Toch kregen de leeuwen van't Rooi ook nog een aantal kansen, maar het doel stond op de verkeerde plaats. In de tweede periode werd er gevochten voor elke bal en de overwinning, wat maakte dat er in de tweede helft geen goalen meer vielen. We konden de voorsprong op een zeer volwassen manier behouden.

Het was niet de beste wedstrijd om zien van onze ploeg, maar RSC Anderlecht speelt ook niet elke week de beste wedstrijd. Zo wordt je kampioen.