U16 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

 

De eerste competitie tot aan de winterstop loopt al weer  bijna ten einde.

In een totaal van 14 wedstrijden maakten 8 teams uit wie er zich winterkampioen U16 Nationale B mag noemen.
Het zou een spannende competitie worden waarin de ambities van Berchem gezond waren, bij de bovenste 4 teams spelen en net als vorig jaar verder  groeien als team en als speler binnen dat team.

Nu we bijna halverwege zijn, kan er enkel door alle betrokkenen met plezier worden vastgesteld dat trainer Tim en delegé Frank die groei meer dan gerealiseerd hebben.
De afgelopen 12 wedstrijden waren, op enkele wedstrijden na, voorbeelden van grote inzet met bij vlagen schitterend voetbal. Op de dagen dat het iets minder wilde lukken door de goede tegenstand of een mindere dag van de spelers, werd er toch nog regelmatig winst afgedwongen, wat vorige jaren veel minder het geval was. Sterker nog, in vorige  jaren werd zo’n wedstrijd dan eerder verloren.
De resultaten mochten er zijn. Na 12 gespeelde wedstrijden 9 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk en 2 verloren. Anderlecht zou met zulke cijfers eenvoudig kampioen spelen!
Wij overigens ook! -  vorige week al tegen Capellen, nummer 2 in de stand.
In de rechtstreekse confrontatie werd er echter helaas verloren, waardoor het feest met minstens 1 week werd uitgesteld.

Op zaterdag 30 november was er dus de herkansing tegen KFCO.
De supporters hadden zich goed voorzien van motivatie ondersteunende geluidsdragers (toeters)  om de spelers naar een doelpunt te toeteren en schreeuwen. In de eerste minuten van de wedstrijd had dit niet echt het gewenste effect en bleken de toeters geen wonderen te verrichten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Berchem echter beter in het spel en werd het veldoverwicht duidelijker, hetgeen beloond werd met een 1-0 rust stand. In de tweede helft werd het harde werk verder gezet en werd de eindstand op 2-0 gebracht. Het was zeker niet de beste en mooiste wedstrijd van het seizoen, maar men heeft toch bewezen onder druk tegen een goede ploeg te kunnen winnen.

De vreugde na afloop was uiteraard groot.

Terecht kampioen spelen met een homogene groep spelers die allemaal zonder uitzondering een  belangrijke rol spelen in de ploeg, dat maak je niet vaak mee als voetballer.
Een groep voetballers die ook nog vrienden zijn, elke week muziek en feest in de kleedkamer, vele supporters langs de lijn die hard  aanmoedigen en allemaal ook blijven lachen (toch meestal), je kunt het veel slechter treffen.

Één wedstrijd voor de winterstop mag het eerste deel van de competitie al geslaagd genoemd worden. Berchem is terecht trots op de prestaties van de U16 op en buiten het veld.
En voor wie het nog niet wist. De U16 is ‘meer dan een voetbalteam’.
De U16, dat is trainer Tim die met zijn niet aflatende inzet bijna alle dagen van de week onze jongens beter leert voetballen individueel en als team.
De U16 is uiteraard ook delegé Frank  die best een paar extra benen zou kunnen gebruiken  om alles geregeld te krijgen. Delegé Frank, die dit jaar al vele malen juichend op zijn knieën is mogen gaan op de middencircel na afloop van een gewonnen wedstrijd.
De U16, dat zijn 20 basisspelers en invallers. 
Keepers Yelle en Yono die samen de minst gepasseerde keepers van de competitie zijn.
Verdedigers Tibo, Seppe, Enes, Arno, Thomas en Jesse die het door hun sterke spel  bij vlagen keepers Yelle en Yono wel heel gemakkelijk hebben gemaakt. 
Middevelders Daan, Zino, Arne, Cody en Gianni die aan de basis stonden van menige schitterende aanval en vele aanvallende tegenstanders tot wanhoop dreven met hun stevig spel.
Aanvallers Sam, Laurens, Jules, Lars, Zed en Levi, die een groot aandeel hebben gehad in de 33 goals die er in 13 wedstrijden zijn gescoord. Hiermee is de aanval van Berchem de best scorende van diezelfde competitie.
En last but not least, de supporters. Ouders, grootouders, ooms en tantes, vrienden. In wisselende samenstelling, altijd met veel en meestal luidruchtig.
Een schitterende prestatie van spelers U16 en begeleiding.
We kijken allemaal uit naar de nieuwe competitie die van start gaat na de winterstop.
Leve de U16, leve Berchem!

 

Zoeken

 

BELANGRIJK!

 

 

KBS Jeugd TV

 
 
 

  

Copyright Koninklijk Berchem Sport 2012

 

 

 

© 2006-2013 - K. Berchem Sport 2004 vzw - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Contact: secretariaat.jeugdkbs@gmail.com