U16 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

Afgelopen zaterdag werd het seizoen voor de U16 op gang getrapt tegen Lyra.
Na een lange intensieve voorbereiding onder leiding van trainer Tim waren onze mannen er helemaal klaar voor. Ten opzichte van vorig jaar stonden er 3 nieuwe namen mee op het veld, Thomas, Zed en Sam. Levi was helaas geblesseerd en Arne, Lars en Enes deden deze week mee met de provinciale selectie.
Met Lyra als eerste tegenstanders kon iedereen zich verwachten aan een flinke partij voetbal.
Lyra is namelijk een niet te onderschatten tegenstander met flink wat talent in de ploeg. Verschillende spelers hebben ervaring op elite niveau en waren zeker niet van plan om er een Berchem supporters feestje van te maken.

De wedstrijd begon zenuwachtig langs beide kanten met weinig uitgespeelde kansen. Er werden harde duels uitgevochten waarbij de scheidsrechter veel toeliet op het gebied van duwen en trekken. Waar onze jongens zich 2 jaar geleden nog lieten intimideren door fysiek geweld, lieten ze zich nu absoluut niet doen en vochten hard terug.
De trouwe Berchem supporters probeerden via luide aanmoedigingen de bal tegen de wind in richting doel van Lyra te roepen, maar het mocht niet baten aangezien in de 15e minuut Lyra via een vrije trap 0-1 maakte. De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld in evenwicht. Berchem werd niet uit verband gespeeld, maar miste de scherpte en snelheid om die extra stap te zetten, waardoor we niet tot veel dreiging in staat waren.
De rust zou wonderen doen. Dat was de overtuiging van menig supporter langs de kant. Zeker nu de zenuwen van het begin volledig zouden zijn weggemasseerd door een goede speech van Tim en het nodige wonderwater van onze eigen super verzorger Frank. Er zou een ander team op het veld staan in de 2e helft, dat was zeker.

We kwamen niet bedrogen uit en er stond inderdaad een feller en alerter Berchem op het veld. Lyra was echter ook zeker niet slapper gaan spelen en bleef een storende factor in het opzetten van vloeiende Berchem aanvallen. Na 5 minuten werd het via een uitgespeelde aanval over rechts tot overmaat van ramp ook nog 0-2 voor Lyra. Kort daarna via een ongelukkige bal die op de tegenstander botste kwam daar nog 0-3 bij.
Berchem bleef het proberen en in de 10-e minuut resulteerde dat in een eerste schot op doel. Dit werd gevolgd door een periode waarin er nog enkele mooie aanvallen werden getoond die uitmonden in echte doelkansen. Het was duidelijk dat men de kop niet liet hangen en nog ging voor een tegengoal.
Helaas mocht het deze keer niet zo zijn, eindstand 0-3.
Berchem heeft verloren van een goede tegenstander die de harde duels niet schuwde. Lyra was feller in de duels, gaf weinig weg en heeft duidelijk gemaakt dat Berchem op de goede weg is maar nog verder moet werken.
Na de wedstrijd is er uiteraard veel gesproken over de wedstrijd, de kansen, waar het goed was en waar het beter kon.
De zon scheen, het bier was koud, de koffie warm en we waren het allemaal eens over één ding; het zal een mooi seizoen worden!