U15 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

Ons eerste verslag op de nieuwe jeugdwebsite van Berchem is een feit.

We waren dit jaar begonnen met een paar zware trainingen waarvan sommige spelers nog niet goed bekomen zijn met hier en daar wat kwetsuurtjes en vorige week speelden we een wedstrijd tegen de u14 die op zijn zachts gezegd niet hoopgevend was. Sommige ouders werden er radeloos van. (ik was zoals gewoonlijk de rust zelve, maar dit terzijde)

Afgelopen woensdag speelden we een vriendenwedstrijd tegen de provinciale selectie. Trainer Paul begon zijn wedstrijd met een aantal positiewijzigingen die goed uitpakte met als resultaat een goede eerste helft met een 2-1 voorsprong. De tweede helft verliep heel wat minder goed en uiteindelijk werd het nog 2- 7of 2-8 (ik was de tel kwijtgeraakt).

Na vandaag weten we dat dit een tactische zet van trainer Paul was om Hoogstraten op een verkeerd spoor  te zetten ☺ en dit is nog gelukt ook. De ouders en spelers van Hoogstraten geloofden dat ze in de tweede helft een goaltje of zes konden maken omdat we woensdag laten zien hadden dat we zogezegd maar één helft aan konden. Zaterdag 14h15 dus, de ouders zaten toch allemaal nog met de tweede helft in het achterhoofd en met een bang hartje stonden ze weer massaal langs de zijlijn. Slecht nieuws al direct want tijdens de opwarming bleek dat laurens toch nog niet helemaal hersteld was en moest hierdoor forfait geven. We begonnen echter de wedstrijd zoals woensdag en kwamen verschillende keren in de box van de tegenstander met goede combinaties. Na 12 minuten kwam Hoogstraten echter op 0-1 nadat een mooie pas door onze verdediging genadeloos werd afgemaakt. Iedereen dacht dat dit het sein was voor een zware namiddag, maar onze jongens kwamen 5 minuten later langszij met een prachtig uitgespeelde actie. Zino lanceerde Jules op links die de bal vrijwel onmiddellijk in de kleine box legde waar Lars mooi voor zijn tegenstander binnentikte. 1-1 ! en iedereen aangenaam verrast.

Onze jongens bleven goed combineren en hoog druk zetten wat nog een aantal kansen opbracht. Lars stuurde Levi tussen twee verdedigers door op de keeper af, maar hij kwam net een fractie te laat om te kunnen afwerken. Diezelfde Lars(zeer bedrijvig vandaag!) had vanop rechts even later weer een mooie kans maar de keeper stak er een stokje voor. Net voor de rust werd het toch nog 2-1!! Na wat geharrewar in de kleine box vergaten de verdedigers van Hoogstraten de bal weg te werken en Jules was er als de kippen bij om de bal hoog tegen de touwen te jagen. Rusten met 2-1! Jaja jullie lezen het goed. De ouders en spelers van Hoogstraten waren er gerust in want ze kenden onze tweede helft immers. Wij waren eerlijkheidshalve moet ik toegeven inderdaad een beetje ongerust.

Bij aanvang van de tweede helft begon Hoogstraten onze jongens onmiddellijk vast te zetten en we moesten even naar adem snakken. Yelle moest een paar mooie reddingen uit zijn broekzak toveren om onze voorsprong te kunnen behouden. Net toen iedereen dacht dat de 2-2 ging vallen scoorden we de 3-1. Younes tikte de bal droog binnen op assist vanop rechts van wie anders dan Lars. Van deze tussenstand had niemand durven dromen. Hoogstraten liet het hier natuurlijk niet bij en zij kwamen  op 3-2 na een wel heel mooi getrapte vrije schop à la Messi. Nu werd het helemaal spannend met nog een kwartier  te spelen. Het was bang aftellen, onze helden begonnen moe te worden en Hoogstraten bleef natuurlijk jagen op de 3-3. Met nog 5 minuutjes te spelen kreeg Gianni nog een mooie kans maar de bal dwarrelde net naast het doel. We moesten dus tot het laatste fluitsignaal wachten om ons te verlossen van de ondraaglijke spanning. Toen dit uiteindelijk kwam was de euforie enorm. Complimenten aan het hele team! Jullie hebben door keihard werken een verdiende overwinning behaald tegen een sterke tegenstander. De fundering begint stilaan vorm te krijgen, in de terugronde kunnen we aan de afwerking beginnen. Fantastisch begin van het nieuwe jaar jongens.

Patrick De Bruyn                                                   Berchem 12/01/2013