U15 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

Vriendschappelijke wedstrijd op zaterdag 2/2/13 tegen K. Merksem sc :
De nationale jeugdwedstrijden werden door de slechte weersomstandigheden afgelast. Er werd beslist een vriendschappelijke wedstrijd tegen U15 van  K. Merksem sc te spelen. Deze gasten spelen provinciaal en staan momenteel als 1ste gerangschikt.

De aanvang van de wedstrijd was voorzien om 14.00 maar om 13.45 werd het ineens donker en begon het keihard te hagelen. Wij waren ons aan het opwarmen maar moesten noodgedwongen naar binnen. Gelukkig duurde de plotse hagelbui niet te lang en kon de wedstrijd toch tijdig van start gaan.

Wij begonnen sterk aan de wedstrijd met veel balbezit, druk naar voor en kregen hierdoor  enkele kleine kansen. In de 16e minuut kregen we een vrije trap die net over het doel ging.
Een tegenaanval van Merksem sc in de 21e minuut resulteerde in een penalty. Een aanvaller werd getackeld in de 16 m en volgens de scheidrechter gebeurde dit foutief. We hadden dit anders gezien want eerst werd de bal geraakt en dan viel de Merksem aanvaller. Penalty werd oordeelkundig getrapt en Yelle had geen kans. Stand 1-0. Na de strafschop werden we nerveus en begonnen we slordig te voetballen. We gingen de rust in met een achterstand.

De 2e helft begon minder goed dan de 1ste helft  en we creëerden nauwelijks kansen. We konden er een enkele keer uitkomen door een snelle counter met Zino, Laurens en Younes maar dit leverde uiteindelijk niets op. In de 57e minuut kregen we een mooie kans, verwezenlijkt door een uitstekende dieptepas van Cody naar Levi maar door goed verdedigend werk van Merksem sc kon er niet gescoord worden. In de 60e minuut kregen we nog een snelle tegenaanval van Merksem cs maar  deze kon  gemakkelijk afgebroken worden.

Dit was een mindere wedstrijd. Ook de ploeg van Merksem sc speelde niet op niveau hoorden we achteraf. Volgende wedstrijd moet het beter als we tegen Turnhout spelen voor de competitie.