U15 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

Zaterdag 16 februari zal de geschiedenis ingaan als een dag van weinig slaap, veel stress, een tevreden coach, juichende spelers en een euforisch supporterslegioen.

De dag begon eigenlijk voor velen als een normale werkdag met een wekker die ergens tussen 7 en 8 uur afging. Geen verse pistolets, geen gekookte eitjes en geen charcuterie gehaald door een lieve moeder/vrouw, waarbij papa en zoonlief traditioneel kunnen aanschuiven aan een weelderig gedekte tafel.

Deze zaterdag enkel de grauwe realiteit van (te) vroeg opstaan, tas inpakken en zorgen dat alle spelers om kwart voor negen klaar staan voor de zeer belangrijke match tegen Capellen.
Terwijl de ouders met kleine oogjes de eerste koffie en thee binnenwerken in de schitterende kantine van het jeugdcomplex van Capellen, staan onze jongens reeds op het veld zich op te warmen om het beste van zichzelf te geven tegen deze tegenstander. Helaas raakt Seppe tijdens deze opwarming geblesseerd en kan hij niet meespelen…

Er is een iets speciaals met deze tegenstander. Tibo en Laurens hebben hier enkele jaren van hun voetballeven doorgebracht en dat maakt natuurlijk dat er extra motivatie is om sportief een goede prestatie neer te zetten.

De yell bij de aanvang van de wedstrijd lijkt nog overtuigender te klinken dan anders. ‘We gaan winnen’ wordt aan het begin van elke wedstrijd geroepen en helaas is de betrouwbaarheid van die voorspelling doorgaans niet groter dan die van het weerbericht van Frank Deboosere. Deze keer echter voelen alle supporters dat het een mooie en zonnige dag gaat worden met dank aan de spelers en de begeleidende staf.

Om 10 uur stipt start de wedstrijd onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter (die uiteraard altijd gelijk heeft, maar deze keer ook daadwerkelijk toch al zeer vaak gelijk had). De aftrap blijkt voor enkele van de supporters reeds tot ondraaglijke spanning te leiden en het roepen en ijsberen begint dan ook al vanaf de eerste minuut.

Op het veld heeft Berchem vanaf het begin de situatie onder controle. Goed combinatiespel leidt al in de 5e minuut tot een schitterende aanval die na een splijtende pass van Cody door Jules maar net links naast wordt geschoten. Capellen lijkt nog niet echt wakker, wat mede te danken is aan goed verdedigend werk van Enes en Tibo in het centrum. Pas in de 8e minuut krijgt Yelle een eerste schot tussen de palen te verwerken. Dit blijkt een goede opwarmer te zijn voor een schitterende vrije trap van Capellen in de 9e minuut die door de super sprong van Yelle gelukkig tot een hoekschop wordt verwerkt. De spanning zit er goed in en het publiek begint zich steeds meer met de wedstrijd te bemoeien! Goed bedoelde aanwijzingen aan spelers en scheidsrechter, originele kreten als ‘kom aan Berchem/Baarchoem’  en zelfs in de 12e minuut een inworp vanaf de tribune door Freddy om onze jongens op te zwepen tot nog betere prestaties. Die inworp van onze Freddy doet wonderen en komt uiteindelijk bij Zino terecht die een scherpe voorzet van rechts op de voet van Laurens ziet belanden tot in de goal van de tegenstander.
0-1 voor Berchem! De wedstrijd is nu echt begonnen. De kansen volgen zich snel op met een kopbal van Tibo in de 15e minuut en een bal voor open doel in de 20e minuut waar onze jongens enkel vergeten om er nog een voet tegen te zetten. De spanning blijft zelfs bij dit eenzijdig spelbeeld zeer hoog. In de verdediging geraakt Capellen niet voorbij de supersnelle Arno op rechts en de zeer sterke Jesse op links. Toch krijgt Capellen in de 26e minuut de bal nog bijna binnen door een vreemde actie die meer door toeval dan door flitsend samenspel tot dicht bij de goal van Berchem komt. Gelukkig werd deze actie der wanhoop niet beloond met een doelpunt en ging de bal via de lat over.
We zitten ondertussen in de 28e minuut en Dario komt in het veld voor Jules, die terecht een applaus krijgt voor zijn goede spel. Op de tribune weet men ondertussen wat er moet gebeuren om nog beter te spelen, er moet meer geknepen worden op de flanken. En geknepen wordt er in overvloed. In de 30e minuut mag Arne even gaan genieten van een verdiende rust na een mooie inspanning. Daan komt voor hem in het veld. Een kleine 5 minuten later is er wederom een mooie aanval van Berchem die start op het middenveld waar Cody zeer sterk de bal afpakt van Capellen en een aanval opzet die via een schot van Zino op de keeper tot corner wordt omgezet. De corner wordt genomen door Laurens die in een tweede poging de bal tot op het hoofd van Daan brengt. De bal verdwijnt onhoudbaar in het doel van Capellen. 0-2 voor Berchem! De tribune van de bezoekers trilt, ouders vallen elkaar in de armen (heb ik echt gezien als neutrale supporter) en de harde wind werkt duidelijk in op de ogen van enkele ouders die de eerste traantjes moeten wegpinken. Het is duidelijk dat wie niet gelooft dat voetbal emotie is, er op zaterdag 16 februari niet bij was in Kapellen.

De rust brengt kalmte voor onze jongen. Frank zorgt, zoals altijd, voor de nodige materiele steun terwijl trainers Paul en Tim nog eens uitleggen hoe er in de 2e helft moet worden gestart.

De tweede helft is nog maar 5 minuten jong als Lars ferm uithaalt en bijna de 3e goal scoort. Hoewel de druk minder is dan in de eerste helft, blijft Berchem duidelijk het betere spel tonen. In de elfde minuut wordt Dario gewisseld voor Gianni. Een moment wat niet ongemerkt voorbij gaat aangezien Dario een zeer verdienstelijk debuut heeft gemaakt bij de U15 en Gianni na maanden van blessureleed eindelijk nog eens mag voetballen! Dat heeft Gianni zeker mogen voelen. Enkele flinke aanrakingen met nog flinkere tegenstanders geven Gianni duidelijk het gevoel dat hij kan vliegen. Gelukkig komt hij iedere keer goed terecht en ziet de scheidsrechter toch ook wel enkele overtredingen in deze confrontaties.

Het blijft een spannende wedstrijd. Vooral omdat het Berchem moeilijker valt om de bal nog in de ploeg te houden. Dit is natuurlijk goed voor de hoop die Capellen nog zou hebben op een tegendoelpunt, maar op de tribune valt het spelbeeld iets zwaarder te verteren. De spanning wordt op vele manieren verwerkt gaande van ijsberen, nagelbijten, nog harder roepen of gewoon een verhaal vertellen over belevenissen uit de afgelopen week.
We zitten al in de 30e minuut als Berchem nog eens zeer dicht bij een doelpunt is via een mooi e actie waarbij Dario, Zino en Enes betrokken zijn. Helaas weer niet verder dan bijna. Het lijkt dat Capellen hier enige moed uit heeft gehaald, want in de 32e minuut lijkt de wedstrijd een dramatische wending te krijgen. Capellen scoort 1-2…. Berchem haalt alles uit de kast om een gelijkspel te voorkomen. Capellen doet nog een laatste wanhopige poging om langszij te komen. Het mag gelukkig niet zo zijn voor Capellen. Berchem wint zeer verdiend een mooie wedstrijd tegen Capellen. De stand kan zelfs nog te gunstig voor Capellen genoemd worden, want Berchem was meer dan een maat te groot.

Het mag gezegd worden dat alle spelers er vol voor gegaan zijn en dat de coach met zijn rustige aanpak samen met Tim een mooie prestatie heeft neergezet. Onze altijd even behulpzame en vrolijke Frank heeft wederom zowel de spelers als het publiek verzorgd met respectievelijk spons en glimlach. Niet te vergeten, de trouwe ouders en grootouders die ondanks het vroege uur weer massaal aanwezig waren. Den Baarchoem is echt goed bezig!