Op een winderige iets te frisse lentedag kwamen we aan in Hamme.
Toen de ploeg zich aan het klaarmaken was in de kleedkamers, was trainer Paul aan het vertellen over het mooie seizoen en over de goede prestaties. Toen trainer Paul klaar was met praten gingen we richting de velden voor een stevige opwarming. Tijdens de opwarming kregen we te horen dat Jesse last had van zijn lies en dus niet zou starten. De laatse oefening van de opwarming vloog er een bal over het hek, en dachten dat we de bal zo goed als kwijt waren...
Maar natuurlijk onze super delegé kruipt onder het hek, pakt de bal en komt terug onder het hek met een bloedende hand, maar al een geluk niet te ernstig. Wat een straffe delegé toch!

15u: De wedstrijd begint.
Berchem begon met de aftrap. Na een zeer snel balverlies kwam Hamme in actie en na 35 seconden was er de eerste hoekschop voor Hamme. Hoekschop wordt genomen en wordt jammer genoeg door een misverstand door Tibo in eigen doel gekopt... ( bijna de zelfde fase tegen Wilrijk ). Na het doelpunt wordt er druk gezet door Berchem maar is al snel voorbij. Dan een zeer mooie één - twee van Seppe en Laurens maar net te ver dus keepersbal. De eerste 5 minuten veel balverlies van Berchem en een mooi uitgespeelde kans van Hamme maar eindigt bij keepersbal. Toen hoorde ik de trainer van Hamme zeggen: "jongens wij zitten met een windvoordeel!".
Na de 10de minuut worden we al wakkerder en komen er al meer combinaties en bij balverlies goede druk van Jules. Dan een mooie diepe steekpas van Laurens op Seppe langs de flank maar krijgt een stevige bodycheck maar arbiter ziet er geen fout in. 20 minuten waren snel voorbij en er was nog niet veel veranderd.  Berchem nog steeds geen doelkansen gehad en dus keeper Hamme niet veel moeten doen. 2 minuten voor de rust krijgt Hamme een hoekschop en belandt de bal op de lat maar over. We gingen een beetje ontgoocheld de rust in.

Begin 2de helft.
Na peptalk van onze trainer begonnen we met een goede moed aan onze tweede helft. Lars komt in voor Dario in de spits en Enes voor Daan centraal verdediger. Hamme begint met aftrap en begint al snel met een handsbal van Cody (aangeschoten), maar vrije trap gaat ver naast.
Yono trapt uit maar weinig duel en leidt tot balverlies. Na een goede uitrap van Yono een mooi één - twee'tje van Jules en Lars maar lokt jammer genoeg niets uit. 2de helft begint goed voor Berchem met zeer hoge druk. Dan een schot van Tibo maar gaat naast en Laurens kan oppikken maar maakt fout op keeper. We zijn 10 minuten bezig en een mooie actie van Cody leidt tot hoekschop. Hoekschop goed genomen maar zwak schot van Enes. Zeer goede actie van Berchem, Jules speelt bal diep op Arne en speelt Lars aan maar kan er net niet bij en Zino loopt in maar trapt over doel. 20 minuten bezig en Berchem zet goed druk en krijgt meer doelkansen. Dan krijgen we nog twee wissels. Jules wordt gewisseld voor Dario en Arne gewisseld voor Daan. Hij staat er net op en onderschept de bal goed en speelt dan Cody aan. We zijn 32 minuten ver maar verder geen kansen meer en eindigt de match op 1-0.