U15 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

Vandaag reeds de laatste thuiswedstrijd van het seizoen onder een stralende hemel. De 2 vorige wedstrijden hadden we verloren dus werd het tijd om nog eens uit te pakken en daar zijn onze jongens zeker in geslaagd. De eerste helft verliep nog wat stroef mede doordat Bornem kort op zat en we met momenten moeite hadden om de bal in de ploeg te houden en de opbouw hierdoor niet altijd soepel verliep. Na 5 minuten kwam Bornem een eerste maal gevaarlijk opzetten maar verder dan een hoekschop kwamen ze niet.  Wij moesten 20 minuten wachten op een eerste goede actie, maar deze was wel meteen raak. Zino lanceerde Levi die de bal voortrok en via een aantal tussenstationnetjes op de slof van Cody terecht kwam die de keeper geen schijn van kans gaf en hoog binnen kegelde in volley. Nu liep het iets beter en we kregen nog een aantal kansen. Levi trapte vanop links naar de goal, de keeper kon de bal net nog uit het doel duwen en Laurens trapte de afvallende bal tegen de paal. Even later mooie pas van Dario op Jules vanop rechts deze keer, maar weer zat de keeper van Bornem ertussen. We gingen rusten met 1-0 wat iets te weinig was gezien het aantal afgedwongen kansen.

De tweede helft leek het alsof we de wedstrijd helemaal in handen hadden , het spel verliep vlotter en de kansen kwamen dicht na elkaar. Op vrijschop van Laurens kopte Tibo net over, Zino trapte van net buiten de 16 knap naar doel , keeper weer gered en Tibo was verbaasd dat hij in de kleine backlijn zoveel ruimte kreeg en trapte de bal hard naast doel. Jammer want volgens mij had dit zijn eerste van het seizoen kunnen zijn.  Dan gebeurde het onverwachte,  Daan kon een hoge bal van Bornem nog net met het hoofd aanraken maar hierdoor lanceerde hij ongewild de stevig uit de kluiten gewassen 9 van Bornem die nadat Yelle de eerste keer de bal kon pakken, in 2e instantie alsnog de bal kon binnen punten. 1-1 volledig tegen de gang van het spel in. Gelukkig lieten onze jongens het hoofd niet hangen en bleven voorwaarts spelen. Niet veel later trapte Jules naar doel, de bal werd door Lars onderschept en met een mooie draaibeweging stond hij plots alleen voor de keeper en plaatste de bal rustig in de hoek. Opluchting alom en dik verdiend. Dan kwam snel het 3e doelpunt eraan dat helemaal volgens het boekje gebeurde. Arne onderschepte in het midden de bal en stuurde Dario diep op rechts. Dan kwam het mooie,  Dario legde de bal panklaar voor Arne die nadat hij Dario gelanceerd hij onmiddellijk mee naar voor gespurt was en hierdoor op de juiste plaats stond om de  3-1 te maken. Een knap staaltje teamwork!

De wedstrijd was gespeeld nu en Bornem was klaar om naar de slachtbank af te worden gevoerd. Laurens werd tussen 2 man in de tang genomen en de scheids gaf strafschop.  Yelle werd naar voor geroepen maar die kleine keeper van Bornem stak er weer een stokje voor en stopte de strafschop. Levi viel terug in op de rechtse flank deze keer en dribbelde 2 man terwijl hij naar binnen kwam en plaatste de bal laag en hard binnen. 4-1 Even later kwam bij hoekschop van diezelfde Levi de afvallende bal bij Laurens die de bal in halfvolley direct naar doel kegelde maar met een kattensprong duwde de keeper de bal tegen de deklat. Toch kon Laurens er niet veel later 5-1 van maken en Levi maakte er 6-1 van door dezelfde actie van de 4-1 nog eens dunnetjes over te doen.
Verdiende overwinning met veel mooie doelpunten tegen een weliswaar minder sterk team. Dat het niet altijd evident is om goed te spelen tegen mindere teams hebben we vorige week aan den lijve ondervonden. Dus dikke proficiat aan iedereen. Volgende week nog een moeilijke wedstrijd tegen Hoogstraten die natuurlijk op revanche zullen uit zijn maar wij gaan ons niet laten doen hé mannen!