U15 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

 

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen zetten de spelers en supporters van Berchem Sport U15 de vlag neer  in het schitterende Hoogstraten.

Hoogstraten mag dan wel vooral bekend staan voor de fantastische aardbeien die in deze streek geteeld worden, de plaatselijke voetbalclub mag ook gezien worden en levert ook nog eens behoorlijke voetballers af, getuige de mooie 3e plaats die Hoogstraten inneemt in de competitie van U15.
Onze jongens waren dan ook gewaarschuwd en begonnen vol motivatie aan de wedstrijd.
Het werd een wedstrijd van vele kansen en relatief weinig doelpunten.
Berchem bewees wederom dat het gemakkelijk mee kan voetballen met de betere teams uit de competitie en creëerde vele kansen via oogstrelende aanvallen.
Goed werk van de aanvallers gecombineerd met mooi opbouwend voetbal vanuit het middenveld leverde ballen op paal, lat en juist naast op. Vrijwel zekere doelpunten werden dan ook nog eens door een prima keeper  van Hoogstraten uit het doel geweerd waardoor  de spanning optimaal bleef.

In de verdediging werd er zeer weinig weggegeven aan de tegenstander waardoor de balans aan het einde van de eerste helft ruim in het voordeel van Berchem uitviel.
Helaas werd dit veldoverwicht niet overtuigend omgezet op het scorebord.  De spelers gingen rusten bij slechts 0-1.

Na de rust herpakte Hoogstraten zich en ging de wedstrijd meer gelijk op.  Yelle kreeg beduidend meer werk en liet een paar mooie reddingen zien. Er kwamen kansen aan beide kanten en zowel  de supporters van thuis en bezoekende ploeg hadden afwisselende  momenten van ultiem afgrijzen en grote vreugde omwille van bijna doelpunt in eigen doel of dat van de tegenstander.

De eindstand – het mag niemand verbazen – werd uiteindelijk 2-2, hetgeen gezien de gehele wedstrijd niet onredelijk was.
Hoewel…. Onze jongens hebben vele kansen gehad in de eerste helft, genoeg om Hoogstraten een  klop te geven die ze nooit meer te boven hadden gekomen.
We zijn het vaker dit jaar tegengekomen, goed voetbal zonder te scoren.

Het seizoen zit er op, de eindbalans kan opgemaakt worden.
Er is al veel gesproken over het seizoen en tijdens het weekend in de Ardennen zullen ouders en spelers zeker ook nog eens terugblikken op dit seizoen.
Wat er ook allemaal gezegd zal worden, iedereen is het er nu al over eens, onze jongens hebben het goed gedaan.
Keepers Yelle en Yono hebben prima wedstrijden gekeept en hebben regelmatig belangrijke reddingen verricht die Berchem in de wedstrijd hielden.
De verdediging in wisselende samenstelling bestond meestal uit  Gregory, Gianni, Seppe, Tibo, Enes, Arno en Jesse. Zonder uitzondering spelers die niet bang waren om de confrontatie met snelle, zware, soms grote aanvallers aan te gaan. Zelfs gevaarlijke bakkebaarden, zware stemmen en boze blikken konden de Berchem verdediging niet bang maken.
Het middenveld met Arne, Zino, Daan, Cody zorgde voor de balans en architectuur. Mooie passes richting aanval, rust op het middenveld en dreiging voor tegenstander. Goed samenspel en mooie opbouw over de flanken maakten dit een plezier om naar te kijken.
De aanvallers tenslotte zorgden dan  voor de bekroning van het goede werk van het elftal.
Levi, Laurens, Jules, Dario en Lars, Younes bezorgden menige tegenstander hoofdpijn met hun fysieke arbeid, passeerbewegingen en mooi samenspel.
Langs de kant werd ook niet stilgezeten met onze delege Frank in de hoofdrol van regelaar van alles wat vanzelfsprekend is (maar het uiteraard niet is) en verzorger van onze jongens. Zelfs Frank is in zijn rol gegroeid en is zo af en toe ook nog de entertainer van een dankbaar publiek.
De supporters, altijd even talrijk, luidruchtig en dorstig. Gemotiveerd om het team toe te juichen. Velen door onverstaanbare kreten te produceren, sommige door goedbedoelde aanwijzingen richting grasmat te roepen. Niet altijd even verstaanbaar en niet altijd even kundig, maar wel altijd met enthousiasme en positieve woorden naar spelers, coach en scheids (jawel). 
Tenslotte trainer Paul, kalm van buiten en bezeten van binnen. Paul heeft onze jongens een flinke sprong voorwaarts laten maken, hetgeen een verdienstelijke negende plaats in de competitie heeft opgeleverd, maar vooral een team wat weer een stuk verder staat in de ontwikkeling.
Een hechte groep, die voor elkaar door het vuur gaat maar gelukkig al wat meer ook op het veld durft te zeggen waar het op staat.
Voetbal als speeltuin, als opvoeding en vermaak voor ouders, grootouders en liefhebbers.
Het seizoen zit er op, U15 heeft het overleeft. Een jaar ouder, wat vage snorren en zware stemmen rijker, maar nog allemaal met plezier in voetbal , team en club.
Het seizoen zit er op en dat vieren we naar goede traditie met z’n allen in de Ardennen. We drinken en eten wat en vertellen elkaar nog één keer dat het wederom een topjaar was.

Leve Baarchoem!

Sybolt

reporter ter plaatse

 

 

Zoeken

 

BELANGRIJK!

 

 

KBS Jeugd TV

 
 
 

  

Copyright Koninklijk Berchem Sport 2012

 

 

 

© 2006-2013 - K. Berchem Sport 2004 vzw - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Contact: secretariaat.jeugdkbs@gmail.com