U14 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

 

 Zaterdagmiddag 12/01/13 kwamen alle spelers van Berchem bij elkaar om een loodzware opdracht te vervullen, die opdracht was : winnen van Hoogstraten. Dit leek op voorhand een bijna onmogelijke opdracht want Hoogstraten had dit seizoen nog maar 5 doelpunten binnen gekregen.


Eerste helft
Om 13u startte de wedstrijd, het was een stresserend begin van beide ploegen, maar Berchem kwam het sterkste uit die periode. Ze scoorden na een sublieme actie van Leander, die de bal op het hoofd van Rik schilderde en die op zijn beurt de bal prachtig in de verste hoek binnen kopte : 0-1.


Direct na de 0-1 schoot Hoogstraten wakker en begonnen ze druk te zetten en dat loonde met een doelpunt, een aanvaller kon alleen door gaan en trapte de bal mooi in de hoek van het doel : 1-1. Hoogstraten bleef drukken en het scoorde bijna de 2-1 dankzij een prachtige actie, maar de bal stuitte op de lat. Hier kwam Berchem goed weg.


De jongens van Berchem herstelde zich en kwamen bijna op voorsprong, maar de doorgebroken Rik stuitte op de doelman van Hoogstraten. Kort daarna lukte het toch voor Berchem om te scoren, Iñas zette heel hoge druk op zijn verdediger en veroverde zo de bal in het strafschopgebied van Hoogstraten, waarna hij staalhard binnen trapte : 1-2.


Na de 1-2 hadden beide ploegen het moeilijk, want er werd heel hoog druk gezet aan beide kanten. Toch lukte het Berchem om nog een keer te dreigen. Rik was alleen door en legde de bal opzij, maar Iñas was nog niet ter plaatste, weg kans dus. Hoogstraten kon nog wel een paar keer dreigen met hun snelle flankspelers, maar kansen bleven uit. Ook Berchem kon alleen maar dreigen met mooie acties van o.a. Leander en goed samenspel, maar daar bleef het bij. We gingen rusten met een logische ruststand : 1-2.


Tweede helft
Berchem startte heel gretig in de tweede helft en werd beloond met 2 doelpunten. Eerst bediende Assim Theu met een mooie voorzet, waarop Theu een schitterend doelpunt maakte. Hij trapte met de top van zijn voet de bal over de doelman in het dak van de goal: 1-3. Kort daarna werd Rik op doel gestuurd door Elias. Rik week een beetje uit naar de zijkant, maar trapte de bal heel mooi overhoeks binnen: 1-4!


Een tijdje leek de match meer op een flipperkast, er gebeurde niet veel en het ging heel de tijd over en weer. Match gespeeld dus denk je dan. Maar de laatste 20 minuten zette Hoogstraten heel hoge druk, maar ze speelde maar 2 kansen uit. Eerst had doelman Utah nog een mooie redding in huis om het leder uit het doel te houden. Een paar minuten later werd de spits van Hoogstraten alleen op doel gestuurd, doelman Utah kwam goed uit maar trapte de bal tegen de aanstormende spits waarna de bal op de paal - en door de benen van de spits dwarrelde.


Berchem kon ook nog 1 keer dreigen met Leander die zijn tegenstrever helemaal gek maakte, maar niet hard genoeg op doel trapte. Hoogstraten bleef drukken en het enige wat Berchem nog kon doen was de bal wegtrappen. De hele ploeg van Berchem streed voor elke bal en dat werd beloond met de overwinning. Zo konden de spelers van Berchem hun voorsprong behouden en boekten ze een al bij al een verdiende zege. Eindstand : 1-4.
Alle jongens van Berchem waren doodop na de match, dus een heftig feestje zat er niet meer in, maar ze waren allemaal ongelooflijk blij, samen met de supporters.

Bert Braet

Speler Nat U14

Klik hier voor alle foto's

 

 

Zoeken

 

BELANGRIJK!

 

 

KBS Jeugd TV

 
 
 

  

Copyright Koninklijk Berchem Sport 2012

 

 

 

© 2006-2013 - K. Berchem Sport 2004 vzw - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Contact: secretariaat.jeugdkbs@gmail.com