U14 Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van :

 

De wedstrijd tussen Berchem en Geel beloofde een spannende wedstrijd te worden: Berchem had nog iets goed te maken na de nederlaag van vorige week tegen Duffel (2-0), ze aasden dus op revanche. De ploeg van Geel was in een goede vorm, want het had vorige week nog een punt kunnen pakken tegen koploper Dessel.

klik hier voor alle foto's

https://picasaweb.google.com/111802312191201536193/GEEL_MEERHOUT02?authkey=Gv1sRgCM7f0eyc1bDHvgE

Eerste helft
De jongens van Berchem kwamen het sterkste uit de kleedkamer. Al in de beginfase van de wedstrijd kwam Rik alleen voor de keeper, waarna hij die omspeelde en vanuit een heel scherpe hoek de bal binnentrapte: 1-0.

Berchem bleef de druk aanhouden want al direct na de 1-0 trapte Ayoub van ver naar doel. Iedereen zag de bal al in het doel gaan, maar de doelman van Geel had nog een prachtige redding in huis om het leder uit zijn doel te houden.

Dan was er een periode van weinig kansen en rommelig voetbal langs beide kanten. Berchem kon alleen nog maar via stilstaande fases dreigen. We leken af te stevenen op een ruststand van 1-0. Maar Berchem begon wat slapper te spelen en ze vielen een beetje in slaap, daar profiteerde Geel van: Ze werden gretiger en dwongen kansen af. Eerst kon Yoran een doorgebroken speler van Geel afstoppen met een goede reflex. Maar een tijdje erna werd de rechtsvoor van Geel alleen op goal gestuurd na een schitterende pas. De aanvaller werkte koelbloedig af: 1-1.

We gingen rusten met een tussenstand waarbij beide ploegen wel mee konden leven: 1-1.


Tweede helft
Berchem kwam weeral beter uit de kleedkamer dan Geel, we hadden het betere van het spel, maar kansen creëren lukte niet. Het was een woelige wedstrijd met veel inzet, maar weinig kansen.

Ongeveer 20 minuten voor het einde van de wedstrijd werd Rik via een schitterende combinatie op het middenveld op weg naar doel gestuurd. Zijn verdediger bleef hem volgen, waar hij ook maar kwam. Maar Rik kapte zijn tegenstander uit en besloot met een prachtige krulbal op de winkelhaak. Assim was gevolgd in de rebound en wou een voorzet geven. Maar zijn voorzet belandde via een Geels been in doel: 2-1.

Nu zat het even mee voor Berchem, want 2 minuten daarna gaf Ayoub een subliem lobje over de verdediging waarmee hij Rik op weg zette naar de 3-1. Rik kwam alleen voor de doelman en werkte rustig af: 3-1.

De verdediging van Berchem gaf geen krimp meer na de 3-1. Hoe hard Geel ook probeerde om de aansluitingstreffer te maken, het lukte maar niet. Dit was allemaal te danken aan de grote wilskracht van heel de ploeg van Berchem, de wil om te winnen was overduidelijk aanwezig. Ondanks een goed spelend Geel Meerhout, bleef het bij een verdiende 3-1 overwinning van Berchem.

Bert Braet                                                                                                                                                    Speler U14 Nationaal

 

 

Zoeken

 

BELANGRIJK!

 

 

KBS Jeugd TV

 
 
 

  

Copyright Koninklijk Berchem Sport 2012

 

 

 

© 2006-2013 - K. Berchem Sport 2004 vzw - Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Contact: secretariaat.jeugdkbs@gmail.com